Kinesisk pepperbiff med tamarisaus

Kinesisk pepperbiff var en klassiker i min ungdomstid og Moonhouse lagte og lager fremdeles den aller beste sist jeg sjekket. Vennegjengen brukte å samles til lunsj annen hver lørdag og for meg var det kun Kinesisk pepperbiff som var greia. Alle hadde sin favorittrett og det gikk i pepperbiff, fritert svin i sursøt saus og stekt ris. I den tiden kostet en lunsj på Moonhouse 48-56kr hvis man ikke valgte peking and da. Retten er ikke helt identisk, men den smakte digg og brakte frem gode minner fra ungdomstiden 🙂

Dette trenger du til 2 pers

2 stk entrecote romtemperert. Kjøtt skal alltid har romtemperatur før det stekes.

1 stk rød paprika i strimler

1 stk grønn paprika i strimler

1 stor løk i strimler

1/2 squash i strimler

1 neve fersk koriander

1dl sukkerfri tamarisaus

3ss sukrin gold

Peppermix, salt, løkpulver og litt aromat

Krydre entrecoten med havsalt, peppermix, løkpulver og aromat. Vær raus med pepper! Stek entrecoten i en forvarmet panne med en god klatt meierismør. Hvor lang steketiden er, varierer alt i fra tykkelse og hvor rå du foretrekker entrecoten. Entrecoten skal ha en god stekeskorpe og det får du ved å helle over fett fra stekeskyen med en ss underveis. Ta ut entrecoten og la den hvile på et fat. Stek grønnsakene i stekefettet til aldente. Strø over fersk koriander og vend det inn. Sett til side. Kok opp tamarisaus, sukrin gold og 1ss peppermix. Skjær opp biffen i skiver, dander grønnsaker på en tallerken og legg kjøttet pent oppå. Hell over saus og pynt med fersk koriander. Serveres med en gang. Kos deg 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s