Brennende Kjærlighet <3

Brennende kjærlighet er en Dansk rett som, som oftes serveres på Valentinesdag. Det finnes enormt mange forskjellige oppskrifte på brenende kjærlighet hvor poteter er hovedingrediensen. Fra gammelt av toppes den med sprøstekt bacon, løk, persille og rødbeter on the side. Min utgave ble med blomkålpure og kjøttdeig. Et herlig og varmende måltid på en kald høst eller vinterdag.

Dette trenger du til 6-8 personer

2 stk blomkål i buketter

1 bunt persille kuttet

2dl fløte

100g meierismør

Salt, pepper og vegetakrydder som smaksetter. Vegetakrydder kjøpes på Meny eller internasjonale butikker.

Fremgangsmåte

Kok/damp blomkål mørt. Renn av vannet, tilsett persille og mos blomkålen med en stavmikser. Tilsett fløte, smør og rør godt om. Smak til med krydder og gi blomkålmosen et oppkok under stadig omrøring. Ha mosen i en ildfast form.

Halvstek 2 pk kjøttdeig, tilsett 1 finkuttet løk, 2 fedd revet hvitløk og 2 gulrøtter i små terninger. La det surre til løken skifter farge. Tilsett en boks med hermetiske tomater og rør godt om. Jeg bruker alltid Mutti sitt merke pga av god kvalitet og lavt karb innhold.

Smak til med 3ts vegetakrydder, 3ts løkpulver, 2ts chiliflakes, 2ts røkt paprikapulver, 1ss sukrin gold, havsalt og ferskmalt peppe etter smak. La det putre i ca 5 min på svak varme. Fordel kjøttdeigen jevnt utover mosen og topp med valgfri revet ost. Stekes på 200g til osten er gyllen. Avkjøles i 5 før den serveres.

Serveres gjerne sammen med en frisk salat og rømmedressing.

Buon Appetito som det sies i Italia og kos deg 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s