Ovnsbakt omelett med chorizo cottage cheese og spinat

Ovnsbakt omelett med chorizo cottage cheese og spinat

Superenkel omelett med god smak av røkt paprika fra chorizo pølsen, spinat og litt spice. Jeg lager store kvantum og oppbevarer den i kjøleskapet. Da er det bare til å varme opp omeletten i mikro, stekeovn eller nyte den kald. Omeletten smaker like godt kald som varm og er perfekt på tapasbordet som en av hovedrettene. Serveres sammen med en god salat og aioli. Aioli finner du oppskrift på under sauser og tilbehør 🙂

Dette trenger du til 8-10 pers

10 store egg

1 beger cottage cheese

1/2 beger creme fraiche

7dl fløte

2 rause never grovkuttet fersk spinat

3 never revet ost

1 neve chorizo i strimler

1/2 løk finkuttet

2 fedd revet hvitløk

1ss løkpulver

3ts vegetakrydder

3ts bakepulver

3ts salt

2ts ferskmalt pepper

Fremgangsmåte

Visp sammen alt det våte og bakepulver til en luftig røre for hånd. Tilsett resten av ingrediensene og rør det godt inn. Kle en smurt stor ildfast form med bakepapir og hell røren oppi. Fordel røren jevnt utover og trykk ned spinaten slik at den ikke blir brent under steking. Stekes på 200 grader midt i ovnen på varmluft i 20-25 min alt etter ovn. Følg med underveis. Omeletten er ferdig når eggeblandingen har satt seg. La omeletten avkjøles noe før du slider den utav formen og nyter herligheten. Slukes ikke hele omeletten i en omgang, deler du den opp i porsjoner og oppbevar den i en tett boks med bakepapir mellom lagene. Ps. Blir omeletten fort gyllen på toppen under steking, skrur du ovnen på over og undervarme resten av steketiden!

Velbekomme 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s