Sticky sjokoladekake med lakrisganache og toffee

Denne kaken laget jeg egentlig på impuls til morsdag, men når man går på vekten tidlig fredags morgen, og vekten viser minus 30 kg. Få gang på photo shooten og sprett kaka for her skal det feires med et realt velfortjent stykke digg sjokoladekake.

Dette trenger du

2 modne avokado
4 egg
6 ss smeltet meierismør og 6 ss fløte
3 ss hjemmelaget eller usøtet peanøttsmør
3 ss bake kakao
2 ss bakepulver
5 ss finesse bakesukker
4 ss sukrinsirup. Kjøpes på helsekost
1/2 ss vaniljeekstrakt eller vaniljepulver kjøpes på helsekost eller på Meny
100 g valgfri mørk sjokolade

Lakrisganache

Smelt 100 gram valgfri mørk sjokolade sammen med 2 ss meierismør, 3 ss fløte og 3 ss sukrinsirup og 3 ts raw lakrispulver 35-40 sek i mikrobølgeovnen. Tilsett en knivsodd salt og rør godt om med en gaffel til en jevn og blank sjokolade. Har du ikke mikro kan du smelte sjokoladen over et vannbad.

Toffee

2 dl fløte, 4 ss finesse bakesukker, 20 gram smør og en klype salt. Ha alt i en tykkbunnet gryte og gi det et oppkok. Senk varmen og la det småkoke til toffee tykner. Rør om 3-4 ganger under kokeprosessen. Det kan ta 45-60 min før toffee blir tykk. Følg med underveis slik at den ikke svir seg.

Fremgangsmåte

Skrell avokado og ha alt utenom sjokoladen i en foodprosessor eller i en kjøkkenmaskin.
Kjøres på full guffe til en jevn røre. Tilsett grovhakket sjokolade og kjør maskinen på fullt til sjokoladen blir til små biter.

Smør en liten eller mellomstor springform og ha bakepapir bunn av formen.

Hell røren over i formen og stek kaken på 175 grader midt i ovnen på over og undervarme i 12-15 min. Kaken er ferdig når den beveger seg litt når du rister på stekebrettet.

Avkjøl kaken i ca 10 min før du prikker forsiktig i den med en gaffel. Hell over lakrisganache og brer den jevnt utover. La kaken avkjøles til romtemperatur før du setter den på kjøl. La kaken stå kjølig frem til ganachen er helt stiv.

Ta kaken utav kjøleskapet og rør godt om i toffee. Bre toffee jevnt utover og lag gjerne et mønster. Topp med kakepynt eller dust over litt kakao.

Kaken har lang holdbarhet i kjøleskapet. Ønsker du å fryse kaken, deles den opp i stykker og fryses i en tett boks. Husk bakepapir mellom lagene.

Kos deg og ha en deilig helg!

Følg meg gjerne på Facbook og Instagram for inspirasjon til en sunnere hverdag 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s