mona’s aubergine love

Aubergine love

Høst og tid for lam. Lam i alle varianter er noe av det beste kjøttet jeg vet, og jeg blir så glad for å se at dagligvarebutikkene endelig har tatt tak og har forskjellige produkter av både lam og får i kjøledisken. Normalt så kjøper jeg billig lammekjøtt av en lokal slakter som han kverner for meg. Da bestemmer jeg selv hvor grov kjøttdeigen skal være og hvor mye ekstra fett jeg vil tilsette. Denne gangen ble det Gilde sin kjøttdeig kjøpt på Rema til en overkommelig pris og som var ganske så god på smak.

Dette trenger du til 2 pers

1 stor aubergine delt i 2 og uthulet

1 pk lammekjøttdeig

Revet mozzarella fra pose

Hjemmelaget tomatsaus eller kjøpt med lite karb

Finhakket kjøtt fra aubergine

1 løk i terninger

2 fedd revet hvitløk

Fersk grovhakket koriander til topping

1 ss marokkansk krydderblanding fra TRS eller annet midtøstenkrydder

2 ts cumin

1-2 ts kanel jeg bruker kun ceylon

1 ts cayennepepper

1 ts chiliflakes eller 1/2 ts chilipulver

Salt, pepper og sukrin etter smak

Fremgangsmåte

Del aubergine i to, skrap ut kjøttet og finhakk det. Stek kjøttdeig i en panne eller gryte sammen med olivenolje til halvstekt. Tilsett løk, hvitløk og auberginekjøtt og la det steke under omrøring i et par min. Tilsett alt av krydder utenom salt, pepper og sukrin. La det surre i noen min før du tilsetter 3 dl tomatsaus og lar den koke inn på medium varme. Smak til med salt, pepper og sukrin.

Ha auberginer i en ildfast form, fyll dem med kjøttdeig og topp med revet mozzarella. Stekes midt i ovnen på 200 grader på varmluft til auberginen faller litt sammen. Ca 15-20 min. Topp med fersk koriander og nyt!

Serveres sammen med en god salat, mynteyoghurt eller rømme.

Følg meg gjerne for mer inspirasjon til en sunn hverdag på Facebook og Instagram 🙂

Publisert av

2 kommentarer om “mona’s aubergine love

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s