Tjukklefse med smørkrem

Tjukklefse

Lefser har lange tradisjoner i våres langstrakte land og det finnes mange varianter av lefser. På Vestlandet og i Nord – Norge er lefse betegnelsen på søtt bakverk som spises til kaffen. Disse finnes også på Østlandet og i Trøndelag, men kalles da gjerne noe annet, slik som «kling» i Buskerud og «lems» eller «klenning» i Trøndelag.

Det finnes et utall varianter, men de smøres som regel med smør, kanel og sukker, kanskje også revet brunost eller gomme. Vanligvis lages lefser av ugjæret deig, men gjæret deig finnes også. Men dette er min lavkarbovariant av en Vestlandsk søtlefse eller kling.

Dette trenger du 4-6 stk

4 stk romtempererte egg
4 ss majones
5 ss mandelmel
1 ss fiberhusk
3 strøkne ss sukrin melis
1/2 ts vaniljeekstrakt eller pulver
1 liten klype salt

Fremgangsmåte

Ha egg og majones i en bolle og visp godt. Tilsett alle de tørre ingrediensene utenom fiberhusk og pisk det godt inn. Til slutt så pisker du inn fiberhusk. La røren svelle i 3-5 min eller til den tykner. Stek lefsene på medium varme i en tørr non-stick stekepanne. Jeg steker en om gangen i en liten stekepanne og snur lefsen når den bobler litt på oversiden. Stek den andre siden til gyllen.

Smørkrem

Pisk sammen mykt meierismør sammen med sukrin og kanel.

Da er det bare til å sette tennene i herligheten og ha en fortreffelig og kulinarisk helg. Klem 🙂

Følg meg gjerne for inspirasjon til en sunnere hverdag på Facebook og Instagram 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s