2 sorter is med smak av japan

2 sorter is med smak av Japan

Jeg bare elsker smaken av matcha og sesam. Så da måtte jeg bare til med å eksprimentere med is som har en lettere konsistens og en helt annen smak enn hva man er vant med å finne i iskremdisken her i landet.

Dette trenger du

4 dl usøtet kondensert melk

4,7 dl kremfløte

1 klype havsalt

3 ts vaniljeekstrakt

5 ss sukrinmelis

6 ss sort sesampaste fra sorte sesamfrø. Kjøpes på asiatisk butikk

5 ts ekte matcha te

Bruker du billig matca pulver fra asiatisk butikk, må du smake deg frem. Ekte matcha te kan du kjøpe på helsekost, tehus og hos enkelte asiatiske butikker. Men ikke la deg lure. Te pulver koster over fra 200,- og oppover og hvis prisen er 50,- er det ikke ekte matca te men matchapulver som brukes i bakst, is el. Det fungerer vel så bra, er jo mye billigere og man trenger mindre.

Fremgangsmåte

Start med å riste sesamfrø på pannen til de popper og avgir en kraftig nøttelukt. Avkjøles litt før du har dem i en foodprosessor og kjører dem til en paste. Ha kremfløte, sukrinmelis og vaniljeekstrakt i en bolle og pisk fløten luftig. Pass på at kremfløten er kald nok og at du ikke pisker for lenge. Fordel kondensert melk i to boller, altså 2 dl i hver bolle. Tilsett sesampaste i den ene og matcha i den andre. Visp godt om. Fordel halvparten av kremen i hver bolle og vend inn kremen med en slikkepott til alt er jevnt blandet. Smak deg frem hvis du bruker matchapulver. Fordel isen i 2 frossne brødformer hvis du har og dekk dem med plastfilm. Hvis ikke bruker du bare 2 plastikkbokser med lokk. Isen tar som regel 5 timer før den er helt frossen.

La isen stå ute 7-10 min før du skraper ut fine kuler med en isskje. Strø over litt matcha pulver på matcha isen og sesamfrø på sesamisen og server.

Velbekomme og nyt din nye isfavoritt?

Føg meg gjerne på Instagram 🙂

Publisert av

2 kommentarer om “2 sorter is med smak av japan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s