Mona’s Twix Bar med peanøtter og fibersirup

Twix Bar med peanøtter og fibersirup

Jeg kan ikke si at jeg noen gang har vært så veldig glad i Twix sjokolade, eller Raider som den ble kalt før navnet ble forandret i 1991. Men hos meg er det slik at etter jeg begynte på lavkarbo, har jeg fått lyst på ting jeg aldri har vært særlig begeistret for tidligere. Hva med dere? Det er flere varianter av Twix og jeg har trikset den frem til min egen versjon. Håper at den faller i smak. Den ble i hvertfall veldig godt mottatt både av ektemann og venner når den kom på bordet

Dette trenger du

40 gram smeltet smør

2dl mandelmel

3ss fibersirup clear

1 klype salt

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland inn resten av ingrediensene.

Ha blandingen over i en brødform med bakepapir i bunn og bre kjeksen jevnt utover ca 1-2cm høyde.

stekes på 175 grader midt i ovnen i 10 min eller til gyllen. Avkjøles på frys.

Karamell og sjokoladetrekk

Kok opp 2dl fløte, 4ss fibersirup gold og 20 gram smør på medium varme til karamellen tykner. Dette kan ta 30-45 min. Rør om innimellom. Sett karamellen til side og rør inn en klype havsalt. Avkjøles litt før du brer den jevnt utover kjeksen. Avkjøles på frys til karamellen har stivnet.

Smelt 80g mørk sjokolade sammen med 1/2 dl fløte og 1ss smør i mikroen i ca 1 min. Rør godt om til sjokoladen blir blank. Du kan også smelte sjokoladen i en gryte på medium varme. Rør om underveis. Avkjøl sjokoladen og bre den jevnt utover. Strø over peanøtter som du finhakker i en blender eller for hånd. Hell over ønsket mengde fibersirup på kryss og tvers. Sett formen tilbake på frys til sjokoladen har stivnet. Del opp sjokoladen i firkanter som anvist på bildet og oppbevar dem kaldt i en tett boks. Ha gjerne mellomleggspapir mellom lagene. Da er det bare til å lene seg tilbake og nyte godsakene sammen med en god kopp kaffe eller te. Kos deg 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s