Saftig eplekake med pekannøtter og fibersirup

Saftig eplekake

Jeg er veldig glad i å eksperimentere og utvikle mine egne oppskrifter. Jeg har kommet frem til en grunndeig som jeg varierer sukkermengde, melsorter vaniljepulver el på og som like godt kan brukes som kake eller brød. Nå er det høst og sesong for verdens beste epler discovery. Passe surt, søtt og bittert. Så hvorfor ikke servere en lun og deilig eplekake sammen med hjemmelaget vaniljeis eller krem.

Dette trenger du

175 gram revet mozzarella fra pose
3 ss philadelphiaost
1 stort romtemperert egg
80 gram mandelmel
2ss bakepulver
3-4 ss sukrinmelis
2 ts vaniljepulver

Fyll

1-2 norske epler i tynne båter. Fibersirup gold, sukrin gold, kanel og karamelliserte pekannøtter.

Du finner oppskrift på karamelliserte pekannøtter under topping.

Fremgangsmåte

Ha mozzarella og smøreost i en bolle og varm
det i mikroen i 1,5 min til sammen. Rør godt om halvveis.
Smøreosten skal ikke boble! Ta bollen ut og rør om til en jevn masse.
Tilsett sukrinmelis, bakepulver, vaniljesukker og bland godt.
Tilsett mandelmel og egg og rør det godt inn. Bland inn litt nøytral olje slik at deigen slipper taket. Ha bakepapir i bunn på en liten springform og smør formen godt. Trykk deigen forsiktig utover. Ha epler i en pose sammen med 3ss sukrin gold og ønsket mengde kanel. Rist godt. Fordel eplene utover og trykk dem litt nedi. Ha så over pekannøtter og fibersirup. Jeg bruker ca 4ss fibersirup gold og topper med mer kanel da jeg bare elsker smaken skikkelig caylon kanel sammen med eple.

Stekes på over og undervarme på 180 grader i 20-30 min. Følg med underveis. Kaken skal ha en myk kjerne og eplene skal være stekt. Skjær rundt kanten med en skarp kniv for å løsne ringen. La kaken avkjøle i 5-10 min før du skjærer i den. Serveres med vaniljeis eller krem.

Oppskrift på hjemmelaget vaniljeis finner du under dessert. Digg inn å nyt 😛

Publisert av

4 kommentarer om “Saftig eplekake med pekannøtter og fibersirup

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s