Smørdampet sommerkål

Smørdampet sommerkål

Smørdampet sommerkål tar meg tilbake til barndommen på hytten. Mine besteforeldre hadde en passe stor åker i hagen hvor det ble dyrket det meste av rotgrønnsaker og sommerkål. Det var alltid stas når mormor spurte om jeg ville gå å grave opp poteter, neper og andre div grønnsaker til middag. Vi hadde et sinkfat som jeg hentet grønnsaker i og så bar det til brønnen for å hente vann til å vaske grønnsakene. Morfar var som oftes med for å hjelpe til med å sanke sommerkål og jeg hjalp til med å rense kålet. Det ble mange og gode middager med smørdampet sommerkål under åpen himmel hvor selvfisket makrell sto på menyen eller kjøttkaker hvis det var søndag. Jeg er heldig som har så mange gode minner tilknyttet mat!

Dette trenger du

1 stk sommerkål grovkuttet

Meierismør

Havsalt og ferskmalt pepper

Fremgangsmåte

Kutt opp kål og legg lagvis kål, smør og krydder på en damperist.

Dampes under lokk til kålen er mør. Smelt gjerne litt ekstra smør som du heller over før servering. Topp med sprøstekt bacon om ønskelig.

Smaker nydelig til fisk og kjøttretter.

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s