Peanut Twix Cake

På fredag kom jeg opp med en ide om å lage en kake som minnet om Twix. Men siden jeg pakket sekken og tok med meg hengekøya og valgte en helg under åpen himmel hvor all matlaging foregikk på bål. Måtte kake ideen utsettes til i dag. Det passet jo perfekt siden jeg fikk lunsj gjester. Kaken falt heldigvis i smak hos alle. Få ingredienser, litt tidkrevende men veldig god.

Dette trenger du

karamell

4dl fløte, 40g meierismør og 8ss fibersirup gold kokes på medium varme til karamellen tykner. Dette kan ta 30-45 min. Rør om innimellom og tilsett 2 strøkne ts salt mot slutten av koketiden. Rør godt. Karamellen skal være tyktflytende.

Bunn

80g smeltet smør, 1dl peanøttmel, 3dl mandelmel, 6ss fibersirup clear og 1 klype salt røres til en jevn røre.

Kle bunnen på en liten springform med bakepapir og smør ringen med smør eller formfett. Bre røren jevnt utover med en slikkepott.

Stekes midt i ovnen på over og undervarme i 15 min på 175 grader. Avkjøles og settes på frys. Når bunnen er kald heller du over karamell og setter den tilbake igjen på frys. Husk at kaken må stå flatt slik at den blir jevn.

Smelt 200g mørk sjokolade sammen med 1ss nøytral kokosolje eller delfiafett over et vannbad, mikro eller i en gryte. Jeg har brukt Odense sin 70% sjokolade. Du kan selvfølgelig bruke en annen mørk sjokolade eller sjokolade uten sukker om ønskelig.

Hell sjokoladen over kaken og topp med peanøtter.

Avkjøles på frys til sjokoladen har stivnet.

Kaken må stå ute på benken ca 30 min før servering. Da smaker den aller best.

Ps. Start med å lage karamell, da kan du lage bunnen i mens karamellen koser seg i gryten 🙂

Mmmmmmmmm.

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s