Blåbærsnurrer med eggekrem

Det er ikke så ofte jeg baker, men noen ganger må man jo gjøre noe annet enn å bare lage mat. Denne gangen har jeg tatt utgangspunkt i min oppskrift på luftige kanel i svingane. Siden det er sesong for bær, fant jeg ut at jeg hadde lyst til å lage noe litt mer sommerlig ved å bruke selvplukkede blåbær.

Dette trenger du til 12 små snurrer

Blåbærsyltetøy

Fremgangsmåte

Ha ferske eller frossne blåbær i en gryte og la dem koke under lokk på medium varme i 8-10 min. Rør om av og til. Smak til med Finesse eller annen søtning. Sett til side.

Eggekrem

3 eggeplommer

1,5 dl kremfløte

2 ss finesse

2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i en gryte. Gi det et oppkok under stadig omrøring og senk varmen. La eggekremen koke til den tykner under stadig omrøring. Pass på så kremen ikke sprekker. Sett til side og rør om av og til slik at det ikke danner seg snerk.

Lag deigen som anvist i linken under, men dropp smør, kanel og sukker!

Femgangsmåte deig

Kjevle ut deigen på en smurt bakematte om du har, eller mellom to smurte bakeark til et rektangel. Jeg pensler med nøytral olje.

Bre først utover eggekrem og så litt blåbærsyltetøy.

Rull deigen litt stramt sammen. Det kan bli litt klissete, men fortvil ikke. Du skraper bare bort overflødig syltetøy/eggekrem om det tyter ut.

Skjær deigen forsiktig opp med en skarp kniv i ca 2-3 cm tykke snurrer.

Brett enden litt under snurren og ha dem oppi muffinsformer. Sett formene på et stekebrett med bakepapir og stek dem som anvist i oppskriften. Legg gjerne over et bakeark om du ser at de begynner å bli litt fort gylne pga av blåbærsyltetøyet.

La blåbærsnurrene avkjøles helt.

Pynt gjerne bollene med melisglasur, sukrinmelis, finesse eller topp med ekstra blåbærsyltetøy om ønskelig.

Server og nyt.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for inspirasjon til en sunn hverdag. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du tester ut oppskriften min 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s