Marmellata di limone

Litt om hvorfor marmelade er marmelade og syltetøy er syltetøy.

Marmelade er en matvare av frukt som er søtet, purert eller kokt ut og konservert. Frukten som anvendes i marmelade er vanligvis en sitrusfrukt, men også annen frukt kan brukes. Både fruktkjøtt og skall inngår. Skallet er vanligvis skåret i smale striper og kokt mørt. Marmelade anvendes i hovedsak som pålegg på brød, og som tilbehør til ost. Sitrusfrukter inneholder mye naturlig pektin, som gjør at marmeladen tykner uten tilsetning.

Syltetøy lages av frukt eller bær og sukker, som kokes til ønsket konsistens. Pektin og syre, som finnes naturlig i ulike konsentrasjoner i frukt og bær, er også viktige ingredienser. Pektin kan tilsettes, hvis bærene ikke inneholder tilstrekkelig mengde til å gjøre syltetøyet stivt. Bær og frukt kan få endret smak på grunn av varmebehandlingen.

Dette trenger du til 2 sorter marmellata di limone

6 stk store sitrone helst Amalfi eller økologiske
1,6 dl vann
460 g finesse bakesukker
2 ts finhakket ingefær eller etter smak

Fremgangsmåte

Vask sitroner godt med en svamp. Skjær av hver ende, del de i to og fjern den hvite stilken. Skjær sitronen i tynne tynne halvmåner og fjern forsiktig alle steiner!
Her er det vikig å få med seg mest mulig sitronsaft. Sitroner inneholder pektin, som gjør at marmeladen blir tykk uten tilsetning.

Ha sitronskiver over i en stor gryte. Få med deg all saften fra skjærefjøla og tilsett vann. Gi sitronskivene et oppkok og senk varmen til medium. La det koke under lokk i 30 min.

Fjern lokk og tilsett finesse. Rør godt om og gi det et oppkok. Senk varmen og la marmeladen putre uten lokk i 1,5-2 timer. Rør om innimellom De siste 15 minuttene er det lurt å rør ofte. Når marmeladen har fått en tykk konsistens, fyller du halvparten over på rene, sterile glass.

Tilsett finhakket ingefær i resterende halvdel, rør godt om, og ha den over på glass.

Tilsett gjerne litt whiskey i slutten av koketiden for litt ekstra smak om ønskelig.

Marmellata di limone smaker nydelig på toast, til ost, på is, i kaker, i cottage cheese, i youghurt osv.
Ikke minst er den perfekt som vertinne, jul eller bursdagsgave. Spiselige gaver er jo best 🙂

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for inspirasjon til en sunn hverdag. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du tester ut oppskriften min 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s