Fylte pølsesnurrer. Den perfekte turmat

Det er ikke alltid like lett å komme på hva man skal ta med seg ut på tur. Skal man være lenge ute på tur, er det greit å ha noe mat med seg i sekken som metter lenge. Disse er perfekte til små, korte og lange turer og kan lages flere dager i forveien. Jeg skal ut på årets første hengekøytur i helgen, og da synes jeg det er ekstra digg med noe kvess jeg kan varme opp på leirbålet. De smaker vel så godt kalde som varme.

Dette trenger du til 8-10 stk pølser

8-10 stk valgfrie pølser, min er fra en lokal slakter og har høyt kjøttinnhold

2 never valgfri revet ost

1/2 dl sukkerfri ketchup

2 ts pizzakrydder eller oregano

2 ts chiliflakes eller etter smak

1 ts sukrin eller annen søtning

Pølsedeig

3 små egg vispes

2 dl fløte

2 dl vann

100 gram havrefiber, kjøpes på Tights, Helsekost el

30 gram fiberhusk

1,5 ss finesse

2 ts tørrgjær

2 ts bakepulver

1 ts salt

1/2 ts xanthangum

Fremgangsmåte deig

Ha fløte, vann og finesse i en gryte og varm det opp til ca 37 grader. Tilsett gjær og visp godt. Tilsett sammenvispede egg og pisk opp eggemelken. Ha de resterende tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett litt eggemelk om gangen mens du rører rundt med en sleive. Rør til deigen har fått gjærdeig konsistens. La deigen hvile i 10 min under et klede.

Del deigen i 2 emner. En på 60 og en på 40. Den på 40 lager jeg polarbrød av. Om du har mange pølser, bruker du hele deigen til pølsesnurr.

Ha deigen på en bakematte penslet med olivenolje. Har du ikke bakematte, brukes bakepapir penslet med olivenolje. Trykk ned deigen og smør over litt olivenolje. Legg over et bakepapir og kjevle deigen ut som en pizzabunn. Fjern bakepapiret.

Visp sammen ketchup, pizzakrydder, chiliflakes og sukrin. Smør sausen jevnt utover bunnen og strø over revet ost. Fold halvparten av bunnen over den andre bunnen til en halvmåne. Legg over bakepapir og kjevle bunnen til en passe tynn bunn. Skjær opp ca 3 cm brede strimler med et pizzahjul eller en skarp kniv. Like mange strimler som pølser.

Prikk pølsene med en gaffel og snurr deigen rundt pølsa, som anvist på bildet. Sørg for at endene ligger under pølsen. Legg snurrene med litt mellomrom på et bakepapirkledd stekebrett.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i 25-30 min. Følg med underveis. Skal du varme de opp på leirbål, holder det med 20-25 min.

Polarbrød

Del opp den resterende deigen i 5 like emner. Trill de ut som boller. Smør en bakematte/bakepapir med olivenolje. Trykk ned hver bolle med en tallerken til en mimipizza. Husk bakepapir mellom deig og tallerken. Prikk polarbrødene med en gaffel eller satayspyd. Dette frigir damp under steking og du får luftige polarbrød

Stekes på 180 grader midt i ovnen i ca 18 min eller til litt gylne.

Oppbevar pølsene i kjøla og polarbrød i skuff. Polarbrød kan godt fryses med mellomleggspapir mellom hvert brød.

Da er det bare til å komme seg ut på tur. God tur og kos deg masse ❤

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for inspirasjon til en sunn hverdag. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du tester ut oppskriften min 🙂

PS. Jeg har tatt utgangspunkt i Fett og Forstand sin polarbrød oppskrift, og gjort noen endringer.

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s