2 sorter vepsebol

Vepsebol

«Vepsebol» er HELT FANTASTISK GODE og alltid SUPERPOPULÆRE småkaker! Kakene består av marengs som er tilsatt hakket sjokolade, nøtter og eventuelt kokos for variasjon. Jeg har laget 2 varianter, en med hvit sjokolade og lakris og en med mørk sjokolade.

Dette trenger du

7 eggehviter

1 ts vaniljeekstrakt

70 gram finesse bakesukker

400 gram valgfrie nøtter. Jeg har brukt en miks av hassel, mandler og litt pinjekjerner

85 -100 gram valgfri mørk sjokolade jeg har brukt Monster sin

85-100 gram valgfri hvit sjokolade, jeg har brukt Monster sin

3 ts raw lakris pulver. Kjøpes på Meny, Helsekost el

1 klype salt

Fremgangsmåte

Hakk nøtter grovt. Jeg har de i en pose og har knust de med en kjøtthammer. Kjevle og foodprosessor funker også. Fordel 200 g nøtter i 2 brødposer. Tilsett grovhakket hvit sjokolade og lakris i den ene posen, og mørk grovhakket sjokolade i den andre posen med nøtter.

Pisk eggehviter lett sammen med en liten klype salt, og tilsett vaniljeekstrakt. Så tilsetter du finesse litt etter litt til en stiv marengs. Fordel lik mengde marengs i 2 skåler, tilsett nøtteblanding i hver skål og vend nøtteblandingen forsiktig inn med en slikkepott.

Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater kledd med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 8-10 min. Følg med underveis, finesse har en tendens til å karamellisere seg fortere enn sukker.

La kakene avkjøles helt på stekebrettet før de forsiktig flyttes over på rist med en ostehøvel. La de ligge å tørke en god stund, før du forsiktig har de oppi en kakebomme eller glass med mellomleggspapir i mellom lagene. Vepsebol er myke skjøre, så håndter dem forsiktig.

Ha en Fortryllende God og Kulinarisk Jul. Stor juleklem fra meg til deg :-*

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for inspirasjon til en sunn hverdag. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du tester ut oppskriften min 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s