Djevilsk sexy sjokoladekake med chilisjokolade

Djevilsk sexy sjokoladekake

Denne kaken ble til da jeg ikke gadd å gå i butikken etter manglende ingredienser til en gammel oppskrift. Her ble det brukt annen søtning og man tager hva man haver. Resultatet ble bare amazing etter min gane. Yummy!

Dette trenger du

2 modne avokado
4 egg
6ss smeltet meierismør og 6ss fløte
2ss usøtet peanøttsmør fra Anglamark eller Helios om du får tak i
3ss bake kakao
2ss bakepulver
6ss sukrin melis
4ss fibersirup med maple syrup smak. Kjøpes på helsekost
1/2ss vaniljeekstrakt eller vaniljepulver kjøpes på helsekost eller på Meny
100g 70% Freia kokesjokolade i biter. Man kan også bruke Freia sin 86% eller Lind sin 90% om man får tak i. Da tilsetter man bare et par ss mer med sukrinmelis eller fibersirup.

Chilisjokolade

Smelt 100 gram valgfri mørk sjokolade sammen med 2ss meierismør, 3ss fløte og 3ss fibersirup med maple syrup smak i 35-40 sek i mikrobølgeovnen. Tilsett en knivsodd hot chilipulver og rør godt om med en gaffel til en jevn og blank sjokolade. Har du ikke mikro kan du semelte sjokoladen over et vannbad.

Fremgangsmåte

Skrell avokado og ha alt utenom sjokoladen i en foodprosessor eller i en kjøkkenmaskin.
Kjøres på full guffe til en jevn røre. Tilsett grovhakket sjokolade og kjør maskinen på fullt til små sjokoadebiter. Hell røren i en mellomstor og avlang form kledd med bakepapir. Formen må være ca halvparten av en liten skuffekake. Spray formen med formfett/smør slik at bakepapiret fester seg til kanten. Fukt bakepapiret under varmt vann og skvis ut vannet, da blir det enkelt og forme. Hell røren over i formen og stek kaken på 175g midt i ovnen på over og undervarme i 2o-25 min. Kaken er ferdig når den beveger seg litt når du rister på stekebrettet. La kaken avkjøle seg til den synker. Da prikker du forsiktig hull med en gaffel før du heller over chilisjokolade og brer den jevnt utover. Sett kaken til avkjøling i kjøleskapet til den er kald.
Skal du fryse kaken, deles den opp i stykker og fryses i en tett boks eller i brødpose. Husk bakepapir mellom lagene!

Kaken er holdbar i kjøleskapet i flere uker og smaker nydelig sammen med en god kopp italiensk kaffe. Frekk deg til og nyt 😉

Følg meg gjerne på Facbook og Instagram for inspirasjon til en sunnere hverdag 🙂


Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s