Bunnløs quiche med rødbeter, spinat og chevre

Bunnløs quiche

Vsste du at rødbete får sin fantastiske farge fra betalainpigmenter som betanin og betacyanin. Disse gir en kraftig antioksidanteffekt i kroppen. Rødbetejuice har blitt svært populært blant toppidrettsutdøvere da rødbeter øker oksygenopptaket og dermed forbedrer prestasjonene. Beter er magert og en god mineralkilde med fosfor, kalsium og jern. De fleste kjenner rødbeten i syltet form, men det er som fersk at den virkelig kommer til sin rett. Rødbeter kan brukes på svært mange vis: pannestekte, kokte, urtebakte, saltbakte, moste og gratinerte eller i en delig quiche som denne. Hjemmesyltede rødbeter inneholder 8,9 karb og Helios sine på glass kun 9 karb pr 100. Jeg velger å spise rødbeter til tider pga av deres gode egenskaper og nydelige smak.

Dette trenger du til 8-10 pers

10 store egg

1 beger cottage cheese

1/2 beger creme fraiche

7dl fløte

200 gram hjemmesyltede rødbeter eller fra Helios

2 rause never grovkuttet fersk spinat

1 stk chevre naturell fra Haukeli-Tine

3 never revet ost

1/2 løk finkuttet

3 ts pofiber kjøpes på butikk eller helsekost

3 ts vegetakrydder

3 ts bakepulver

3 ts salt

2 ts ferskmalt pepper

Fremgangsmåte

Visp sammen alt det våte og bakepulver til en luftig røre for hånd. Tilsett resten av ingrediensene utenom rødbeter og rør det godt inn. Kle en smurt stor ildfast form med bakepapir og hell røren oppi. Fordel røren jevnt utover og trykk ned spinaten. Fordel rødbete jevnt utover og trykk dem litt ned, slik at de ikke blir brent under steking. Smuldre over chevre og stekes på 200 grader midt i ovnen på varmluft i 30-40 min alt etter ovn. Følg med underveis. Quichen er ferdig når eggeblandingen har satt seg. La quichen avkjøles noe før du slider den utav formen og nyter herligheten. Slukes ikke hele omeletten i en omgang, deler du den opp i porsjoner og oppbevar den i en tett boks med bakepapir mellom lagene. Ps. Blir quichen fort gyllen på toppen under steking, skrur du ovnen på over og undervarme resten av steketiden og legger over et bakepapir!

Velbekomme 🙂

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for mer inspirasjon til en sunnere hverdag 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s