Omg kokos panna cotta med salt karamellsaus og croccante

Kokos panna cotta med salt karamellsaus og croccante

Omg. Helt seriøst. Kombinasjonen kokos og salt karamell ble himmelsk godt sammen. Jeg kommer garantert til å servere denne mer en en gang.

Dette trenger du til 5-6 pers

2 dl usøtet kondensert melk

2,5 dl kokosmelk av god kvalitet som eks Aroy-d, Thai eller Kathi for best smak

4 ss sukrinmelis

2 ts vaniljeekstrakt eller pulver

2 ss fersk sitronsaft

3 plater gelatin bløtlagt

Fremgangsmåte

Kok opp alle ingredienser til panna cotta utenom gelatin. Tilsett bløtlagt gelatin og rør om til gelatinen er helt oppløst. Fordel lik mengde panna cotta i glass. Jeg bruker forskjellige sylteglass da eg synes at det er rustikk og dekorativt. Vil du ha en finere finish kan du bruke krystall eller vinglass. Sett panna cottaen til avkjøling i kjøleskapet.

Ønsker du å servere panna cotta på tallerken eller en trefjøl for en ekstra stilig finish. Pensler du en kopp eller liten rund skål med litt nøytral olje før du heller over vesken. Når panna cottaen er avkjølt løsner du kanten forsiktig med en spiss kniv og snur koppen på hodet. Da sklir den lettere ut og du får et fint resultat.

Salt karamell

Kok opp 2 dl fløte sammen med 2 ss smør, 5 ss fibersirup med karamellsmak eller vanlig brun fibersirup. Senk varmen på svakeste innstilling og la karamellen putre til den blir som en tykk saus. Alt fra 30-45 min. Rør om innimellom. oppbevar karamellen i en tett boks i kjøleskapet. Varm opp karamell i mikro eller en liten gryte under omrøring for en mer flytende konsistens før servering.

Hell over karamellsaus og topp med croccante. Server, nyt, gratulerer med dagen ha en fab 17 Mai feiring. Hurra og klem 🙂

Oppskrift på croccante finner du under dessert.

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s