Saftig bananbrød med peanøtter

Saftig bananbrød med peanøtter

Dette trenger du

150 g mandelmel

100 g most godt moden bakebanan eller vanlig banan

30 gram grovhakkede peanøtter

2 ss havregryn kan sløfes

3 store egg

3 ss smeltet meierismør

3 ss sukrinmelis

2 ts bakepulver

3 ts kanel

1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver

Topping-salatmix fra Earth Control. Kjøpes på Coop. Du kan selvfølgelig bruke andre kjerner, frø og nøtter 🙂

Fremgangsmåte

Ha banan, smeltet smør, sukrinmelis, bakepulver, kanel og vaniljeekstrakt i en bolle. Blend det godt sammen med en hånd eller stavmikser. Pisk egg i en bolle for seg selv og tilsett eggene i bananblandingen. Visp godt. Rør inn mandelmel og knuste peanøtter.

Smør en liten brødform og kle den med et fuktig bakepapir. Hell over røren og topp med salatmix. Stekes midt i ovnen på over og undervarme i 180 grader i 35-40 min. Sjekk bananbrødet ved å stikke en trepinne i midten på brødet etter 30 min. Er pinnen ren, er brødet ferdig. Hvis ikke steker du det videre i 5 min, eller gjør som meg ved å skrur av ovnen etter 30 min og lar brødet stå i 7-10 min på ettervarme for perfekt resultat. La brødet avkjøles før du skjærer i det.

Brødet smaker nydelig som det er, med smør, hjemelaget sukkerfritt syltetøy, peanøttsmør, med nøkkelost eller hva du enn måtte foretrekke 🙂

Ps. Har du ikke en liten brødform, deler du bare av den store brødformen med en klump aluminiumsfolie som sperre, og kler den med vått bakepapir på vanlig vis. oppbevares i en plastpose i kjøleskapet eller i romtemperatur.

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s