Påskemarsipan med sjokoladetrekk og farget kokos

Påskemarsipan med farget kokos

Påskemarsipan og annet påskegodt i påskeegget har mange forskjellige og koselige tradisjoner. I min famile har alltid påskeharen vært på besøk og fyllt egget mens barn og voksne sov søtt. Vi ble alltid vekket til nydelig påskefrokost av mormor og fikk åpne egget etter at vi hadde spist. Vi byttet godteriet med hverandre alt etter hva vi foretrakk. Noen var veldig glade i marsipan, mens andre ikke var fult så glade i marsipan og bare ville ha ren sjokolade. Slik var det hver eneste morgen påsken gjennom 🙂 Jeg har forsatt tradisjonen med mine egene barn og nå bringes den videre til mitt barnebarn ❤ Jeg simpelthen elsker å holde på tradisjoner.

Dette trenger du til marsipan

200 gram finmalt mandelmel. Jeg bruker funksjonell Mat sitt

120 gram sukrin melis

4 ss rosevann eller vann. Rosevann kjøpes på helsekost eller apotek

1/2 ts mandelekstrakt eller mandelessens

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bolle og kna det godt sammen til en jevn marsipanmasse. Del marsipanen i to og rull to pølser. Kutt opp pølsene i like emner og trill passe store kuler. Ca 40 stk. Om du ønsker, bruker du bare en pølse slik at du kan lage farget marsipan av den andre pølsen.

Del tannpirkere i to med en saks. Stikk en tannpirker nedi hver marsipankulen og dypp marsipankulene i smeltet sjokolade. Jeg dypper 5 kuler av gangen og lar sjokoladen renne av litt på rist med et brett under, før jeg strør over farget kokos og la kulene avkjøles på brett i kjøleskapet.

Oppbevarer i en tett boks i kjøleskapet.

Smeltet sjokolade

100 gram valgfri sjokolade. Jeg har brukt 90%

1 ss kokossmør eller delfiafett

1 ts vaniljeekstrakt om du har. Kan sløyfes

Fremgangsmåte

Ha alt i en skål og smelt det i mikroen på 20-30 min. Rør om underveis og smelt sjokoladen videre om nødvendig. Du kan også smelte sjokoladen i en gryte på svak varme under stadig omrøring. Lag kun halve sjokoladeoppskriften hvis du lager 20 marsipankuler

Ps. Siden jeg har brukt 90% sjokolade, har jeg tilsatt 3 ss sukrinmelis i sjokoladen, slik at smaken ikke blir så bitter.

Oppskrift på hvordan man farger kokokos og marsipan finner du under kaker og inspirasjon 🙂

Har du sjokolade til overs, kan du tilsette kokosrester og hakkede nøtter som du lager sjokoladeform eller små konfekt av.

Da ønsker jeg deg og dine en Riktig God Påske! Ta vare på hverandre og stay safe i disse coronatider.

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s