Påskesalat med egg og ost

Påskesalat med egg og ost

Hva hadde vel norsk påske vært uten gode egg på frokostbordet, til lunsj eller kvelds. Vi nordmenn elsker egg og til påske spiser vi cirka 4,6 millioner egg om dagen. Med fem påskedager ender forbruket på om lag 24 millioner egg i følge Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Men anntallet er nok mye høyere da mange handler egg direkte fra bonden slik som meg. Jeg har 3 faste bønder jeg handler egg hos. Hvorfor? Fordi at det er egg fra frittgående høner som fores på egenprodusert mais og paprika. Mais og paprika er det som gir knallgul og smakfull eggeplomme.

Dette trenger du

Isbergsalat finkuttet

Paparika i terninger

Stangselleri i terninger

Cherrytomater delt i to

Oliven uten stein delt i to, jeg bruker greske oliven

2 hardkokte egg i båter

Valgfri ost og skinke

Kaldpresset olivenolje

Rømmedressing

2 dl rømme

1 fedd finrevet hvitløk

1 ts vegetakrydder

Ferskalt pepper og havsalt etter smak

Visp alt sammen til en dressing.

Fremgangsmåte

Finkutt ønsket mengde salat og bland den godt sammen med halvparten av dressingen i en bolle. Ha salaten i en stor skål eller på en tallerken og dander resten av grønnsakene over salaten. Ha over skinke og ost og pynt med egg. Hell over litt olivenolje. Resten av dressingen serveres ved siden.

Digg inn og kos deg 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s