Nydelig godt bananbrød med valnøtter og kanel

Nybakt bananbrød med kun 2,2 karb pr skiveDet er nok mange som mener at banan ikke har noe i et lk kosthold å gjøre på lik linje med havregryn, søtpotet, belgfrukter osv. Men det er mange som velger å spise resistent stivelse da da det ikke gir økt blodsukkerstigning og det finnes utrolig mange gode Lavkarbo oppskrifter som inneholder resistent stivelse. Lavkarbo handler ikke bare om ketogen kost og går fra ketogen/strikt-Smartkarbo. Hvor mange karb og hvor man vil ta de i fra er heldigvis opp til hver enkelt😊 Dette bananbrød eksperimentet på en banan som mannen skulle kaste, ble i hvertfall godt. Gubben i huset spiser nemmelig bananer på lk kosthold 🙂

Dette trenger du

150 g mandelmel

100 g most godt moden bakebanan eller vanlig banan

30 gram grovhakkede valnøtter eller pekannøtter

3 store egg

3 ss smeltet meierismør

3 ss sukrinmelis

2 ts bakepulver

2 ts kanel

1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver

Fremgangsmåte

Ha banan, smeltet smør, sukrinmelis, bakepulver, kanel og vaniljeekstrakt i en bolle. Blend det godt sammen med en hånd eller stavmikser. Pisk egg i en bolle for seg selv og tilsett eggene i bananblandingen. Visp godt. Rør inn mandelmel og halvparten av valnøttene.

Smør en liten brødform og kle den med bakepapir. Hell over røren og topp med resten av valnøttene. Stekes midt i ovnen på over og undervarme i 180 grader i 35-40 min. Sjekk bananbrødet ved å stikke en trepinne i midten på brødet etter 30 min. Er pinnen ren, er brødet ferdig. Hvis ikke steker du det videre i 5 min, eller gjør som meg ved å skrur av ovnen etter 30 min og lar brødet stå i 7-10 min på ettervarme for perfekt resultat. La brødet avkjøles før du skjærer i det.

Brødet smaker nydelig som det er, med smør, hjemelaget sukkerfritt syltetøy, peanøttsmør, med nøkkelost eller hva du enn måtte foretrekke 🙂

Ps. Har du ikke en liten brødform, deler du bare av den store brødformen med en klump aluminiumsfolie som sperre, og kler den med bakepapir på vanlig vis. oppbevares i en plastpose i kjøleskapet eller i romtemperatur.

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s