En slags paella med scampi og chorizo


Paella kan være så mangt og er en spansk nasjonalrett som består av kokt ris, olivenolje som er tilsatt safran og blandet med skalldyr, blekksprut, fisk, fugl, kanin, m.m. Paella kommer egentlig fra Valencia og betyr stekepanne. Retten serveres i dag i utallige varianter, og er en svært populær rett. Denne varianten er selvfølgelig lavkarbo og laget på rester fra gårsdagens middag hvor ris er byttet ut med blomkålris.

Dette trenger du

1 pakke villscampi eller ferdigkokt fra REMA som er sertifisert og bærekraftig

50 gram chorizo delt i to

1,5 dl hjemmelaget eller kjøpt tomatsaus med urter

1 stort blomkål revet til blomkålris, eller ferdigkjøpt blomkålris

1 gulrot i terninger

1 finkuttet løk

1 rød paprika i terninger

2 fedd finkuttet hvitløk

1 neve grovkuttet ferske aspargesbønner eller frosne som er tint

Kaldpresset olivenolje

Safran om du har eller 1 ts gurkemeie

3 ts hot madrass currypulver om du har eller vanlig

2 ts vegetakrydder kjøpes på internasjonale butikker

2 -3 ts chiliflakes eller en fersk finkuttet chili

2 ts røkt paprikapulver kjøpes hos slakter eller meny

Salt, pepper og sukrin etter smak helt til slutt

Fremgangsmåte

Finn frem en stor stekepanne. Fres løk, hvitløk, chorizo og noen tråder safran i en god glugg olivenolje til løken skifter farge. Har du ikke safran tilsetter du 1 ts gurkemeie. Tilsett de andre grønnsakene og krydder utenom salt, pepper og sukrin. Rør godt om. Tilsett mer olivenolje om nødvendig og la det frese under omrøring i 3-4 min. Tilsett rå renset scampi og la det surre til scampien blir rosa. Bruker du ferdigkokt scampi tisettes de helt til slutt. Hell over tomatsaus, rør om og la det putre litt før du tilsetter blomkålris. Vend blomkålrisen inn, hell over litt mer olivenolje og smak deg frem med salt, pepper og sukrin om du ønsker den litt søtlig. Bruker du ferdigkokt scampi tilsetter du den sammen med blomkålrisen. La paellaen stå å putre på svak varm under stadig omrøring i et par min før servering.

Sett deg ned, senk skuldrene og nyt. Velbekomme 🙂

Oppskrift på hjemelaget tomatsaus finner du på bloggen

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s