Superdigg vegetar moussaka

Er vi nødt for å spise kjøtt eller annen protein hver dag for å ha et fullverdig middagsmåltid. Svaret er nei. Vi har godt av å spise vegetarmat et par dager i uken. Ikke bare smaker det godt, men vi sparer også miljøet for utslipp, spesielt når det er sesong for norske grønnsaker og man er påpasselig med å handle ureist eller kortreist fra butikk, rekoringen eller direkte fra bonden 🙂

Dette trenger du

1 stor sellerirot eller 2 halve

1 aubergine

1 stor gulrot eller 2 små i terninger

1 gul løk eller 2 sjalottløk

3 fedd hvitløk

2 bokser hermetiske tomater

Revet gulost

Fløte

2 stk kjøttbuljongterninger

Kaldpresset olivenolje

Tørkede urter. Jeg har brukt Middelhavsurteblanding fra TGS

Chiliflakes

Vegetakrydder kjøpes på internasjonale butikker

Kanel

Havsalt

Peppermiks eller vanlig ferskmalt pepper

Røkt paprikapulver

Sukrin

Fremgangsmåte

Skrell sellerirot og del den i 4. Kutt alle 4 delene i løvtynne skiver med en mandolin eller kniv. Ha selleriroten oppi en bred gryte og hell over fløte til det dekker selleriroten. Tilsett 2 ts ferskmalt pepper, 2 ts vegetakrydder og litt havsalt. La det koke under omrøring til fløten har halvvert mengde. Rør inn en neve revet gulost til osten er oppløst. Sett til side.

Skjær aubergin i tynne skiver og bre dem utover et bakepapirkledd stekebrett. Ha over litt olivenolje og havsalt. Stekes i ovenen midt i ovnen på varmluft i 200 grader til de synker sammen.

Finhakk løk og hvitløk og la det surre i litt olivenolje på medium varme. Tilsett gulrøtter i terninger og la det surre videre under omrøring i et par min. Tilsett tomater, ca 1/2 dl vann og buljongterninger. Gi det et oppkok og tilsett 2 ss tørkede urter, 3 ts chiliflakes, 3 ts kanel, 2 ts røkt paprikapulver, 2 ts vegetakrydder og 2 ts peppermix. La sausen småputre under omrøring til gulroten er mør og smak til med sukrin. Jeg liker sausen litt søtlig 🙂

Finn frem en ildfast form og legg lagvis aubergine, tomatsaus, sellerirot og revet ost. Stekes midt i ovnen på varmluft eller over og undervarme på 200 grader i 20 min. La retten hvile 5-10 min før servering, slik at den ikke blir så rennende. Serveres sammen med salat og hvitløksdressing.

Voila. En deilig middag 🙂

Oppskrift på hvitløksdressing finner du under sauser og tilbehør

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s