Sveler

Sveler eller lapper som det heter i Stavanger er skikkelig Vestlands tradisjon og serveres ofte som kaffimat. Eneste forskjellen mellom sveler og lapper er at sveler inneholder hornsalt. Noen foretrekker sveler med rømme og syltetøy, bare med meierismør, syltetøy og smør, smør med sukker og kanel, smørkrem, med brunost eller hvitost. Hva er din favoritt?

Dette trenger du til 8 stk

2 egg

1/2 beger rømme eller creme fraishe

1 dl kremfløte

20 g smeltet smør

65 g fimalt mandelmel

3 ss sukrinmelis

1 ts hornsalt

1 ts natron

1-2 ts fiberhusk

Kanelsmør

Rør inn ønsket mengde kanel og sukrin sammen med mykt smør til en fluffy konsistens.

Fremgangsmåte

Pisk sammen de våte ingrediensene. Tilsett de tørre og visp godt med en manuel visp. La røren svelle i ca 10 min til den tykner. Stek svelene på takke eller i en teflonpanne med smør på medium varme. Jeg anbefaler å bruke takke hvis du har 🙂 Bruker man takke har man mer konroll, de får en finere og jevn farge og blir ikke så fettete. Jeg stekte dem i panne i dag, da jeg ikke orket å rote frem takken fra kjelleren og mannen var ikke hjemme 😉

Kos dere med kaffimat og riktig god søndag 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s