Grønnsaksgrateng

Enkel grønnsaksgrateng som smaker nydelig til fisk, kjøtt eller fjærkre.

2 poser frossen brokkoliblanding dampes til al dente. Jeg bruker REMA sin. Smelt 2 ss smør i en gryte og tilsett 3 dl fløte. Rør inn 1/2 boks rømme og tilsett 2 stk kyllingbuljong terninger og 2 ts sennep. Jeg bruker Dijon. La fløten redusere litt og rør inn 2 never revet gulost. Krydre med 3 ts vegetakrydder, 3 ts chiliflakes, 1 ts ferskmalt pepper og havsalt om nødvendig. Rør så inn 2 strøkne ts xanthangum og la det småkoke til sausen tykner. Ha de avrente grønnsakene i en ildfast form, hell over sausen og topp med revet valgfri ost. Stekes midt i ovnen på 200 grader til osten er gyllen. Ca 10 min. Følg med underveis.

Xanthangum kjøpes på helsekost. Spiser du ikke gulrot kan du blande sammen brokkoli og blomkål istedenfor, eller andre grønnsaker 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s