Focacciapizza. Sallan så godt!

Focacciapizza

Når man har levd lavkarbo i flere år blir det selvfølgelig laget en del varianter av pizza. For hvem liker vel ikke pizza enten bunnen er tynn, halvfeit eller feit Jeg har eksperimentert med blomkål, kokos, fathead, nøttebunn osv å kommet frem til flere veldig gode resultater. Men denne tog kagå itte min meining. Saftig, fyldig og rik på smak.

Dette trenger du til focaccia

1,5 kopp revet mozzarella fra pose ca 170 gram

130 gram mandelmel

30 gram sesammel

30 gram philadelphia

1ss bakepulver

1 egg pisket

kaldpresset olivenolje, tørkede urter og havsalt

Fremgangsmåte

Ha mozzarella og philadelphia ost i en bolle og kjør det på full effekt i mikroen i ca 40-50 sek. Rør godt om og varm det opp i 40 sek til. Osten skal være smeltet. Rør om. Tilsett de tørre ingrediensene og et pisket egg. Rør godt om. Ha litt olivenolje over deigen og kna den godt. Fordel deigen på et stekebrett med bakepapir og form den som en rund pizza. Lag hull med fingrene, hell over litt olivenolje. Strø over tørkede urter, litt havsalt og rødløk om ønskelig.

Stekes på 175g på over og undervarme i 12-15 min. Brødet er ferdig når det er gyllent.

Fyll

Hjemmelaget tomatsaus eller Rema sin pastasaus

Revet mozzarella fra pose

Fersk mozzarella i skiver

Blåmuggost

Serrano/parmaskinke

Stekt sopp

Hvitløksbåter i tynne skiver

Oliven

Cherry tomater og ruccola

Fremgangsmåte

Bre tomatsaus utover og strø på mozzarella. Ha over sopp, hvitløk og fordel skinken over hele pizzaen. Topp med fersk mozzarella og blåmuggost. Etterstekes til osten har smeltet. Ca 3-5 min på varmluft. Toppes med oliven, ruccola og tomat rett før servering. Digg inn og nyt.

Ønsker du en sprøere bunn. Stekes den ca 5 min lengre.

Publisert av

2 kommentarer om “Focacciapizza. Sallan så godt!

  1. Hei Mona :). Masse inspirerende oppskrifter her som jeg skal prøve meg på :). Men ett lite spørsmål…… hvor får du tak i disse meltypene du bruker? Mandelmel, kokosmel og maismel feks? Jeg har vært i flere butikker inkl IMS men har enda ikke fått tak i .

    Liker

    1. Hei Lisa og sorry for sent svar. Jeg kjøper kokosmel og mandelmel på IMS men som regel så maler jeg mandelmel selv med flarn fra IMS. Skal jeg lage eks makkroner bruker jeg Regal sitt med kun 9 gram karb da det er helt finmalt. IMS sine mandler inneholder 22 g pr 100. Sesammel kjøpes på butikker eller helsekost som fører produker fra Funksjonell Mat eller på nett alt etter pris. Maismel er høykarbo og brukes ikke 😉

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s