Focaccia med oliven

Focaccia med oliven og urter

Hva smaker vel bedre som tilbehør til tapas enn focaccia. Jeg rett og slett elsker focaccia. Når man sitter i skyggen under den Toskanske sol og nyter et godt stykke fersk focaccia, toppet med verdens beste olivenolje fra familien Cesani, fersk pecorino ost, spekeskinke laget av pappa Vinzenco og den deiligtse vin rett fra gården. Mamma mia. Da er jeg i himmelen mildt sagt! Sukk.

Dette er selvfølgelig en lavkarbo versjon som smaker aller best fersk.

Dette trenger du

1,5 kopp revet mozzarella fra pose ca 170 gram

130 gram mandelmel

30 gram sesammel

30 gram philadelphia

1ss bakepulver

1 egg pisket

Oliven

kaldpresset olivenolje, tørkede urter og havsalt

Fremgangsmåte

Ha mozzarella og philadelphia ost i en bolle og kjør det på full effekt i mikroen i ca 40-50 sek. Rør godt om og varm det opp i 40 sek til. Osten skal være smeltet. Rør om. Tilsett de tørre ingrediensene og et pisket egg. Rør godt om. Ha litt olivenolje over deigen og kna den godt. Fordel deigen i en avlang form ca 20 cm med bakepapir i bunn. Lag hull med fingrene, hell over litt olivenolje og fordel halve steinfrie oliven i hullene. Strø over tørkede urter og litt havsalt.

Stekes på 175g i over og undervarme i 12-15 min. Brødet er ferdig når det er gyllent.

La foccaciaen avkjøles ca 10 min før den deles opp og nytes. Buon appetito!

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s