Twix bar med salt karamell

Twix med salt karamell

Jeg kan ikke si at jeg noen gang har vært så veldig glad i Twix sjokolade, eller Raider som den ble kalt før navnet ble forandret i 1991. Men hos meg er det slik at etter jeg begynte på lavkarbo, har jeg fått lyst på ting jeg aldri har vært særlig begeistret for tidligere. Hva med dere? Det er flere varianter av Twix og jeg har trikset den frem til min egen versjon. Håper at den faller i smak. Den ble i hvertfall veldig godt mottatt både av ektemann og venner når den kom på bordet

Dette trenger du

40 gram smeltet smør

2dl mandelmel

3ss fibersirup clear

1 klype salt

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland inn resten av ingrediensene.

Ha blandingen over i en brødform med bakepapir i bunn og bre kjeksen jevnt utover ca 1-2cm høyde.

stekes på 175 grader midt i ovnen i 10 min eller til gyllen.

Karamell og sjokoladetrekk

Kok opp 2dl fløte, 4ss fibersirup gold og 20 gram smør på medium varme til karamellen tykner. Dette kan ta 30-45 min. Rør om innimellom. Sett karamellen til side og rør inn en god klype havsalt. Avkjøles litt før du brer den jevnt utover kjeksen. Avkjøles på frys til karamellen har stivnet.

Smelt 100 gram 70-86% Freia Premium sjokolade sammen med 2ts nøytral kokosolje eller delfiafett i mikro eller over vannbad. Rør godt og bre den utover karamellen. Avkjøles på frys til sjokoladen er stivnet. Rut opp og oppbevares i en lukket boks i kjøleskapet. Jeg har mellomleggspapir mellom lagene. Mmmmm, nyt!

?

Da er det bare til å kose seg med helt lovlig snop

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s