Fylte sjokoladehjerter med salt karamell

Fylte sjokoladehjerter med salt karamell

Travelt før påske, men bare må ha med noe godt til kaffeikosen som me seie i Stavanger. Det ble da eksperiment fylte sjokoladehjerter. Kombinasjonen salt karamell og sjokolade er ikke feil, eller hva?

Dette trenger du


2 dl vikingmelk

50 gram sukrin gold

2 ss fibersirup gold

1 ts vaniljeestrakt

1/2 ts havsalt

Fremgangsmåte

Ha alt i en gryte og gi det et oppkok under stadig omrøring. Pass på, det koker lett over! Reduser varmen og la det småkoke til karamellsausen tykner. Dette kan ta ca 30-40 min. Rør i karamellsausen underveis. Ta karamellen av platen og la den avkjøles. Karamellsausen tykner under avkjøling. Visp den opp før du har den i formene.


1 hjerteformet silikonform

100 gram 70% kokesjokolade eller annen sukkerfri sjokolade.

1 ss delfiafett/kokosfett

1 ss fibersirup hvis du bruker mørk sjokolade

Ha sjokolade, fett og fibersirup i en gryte og la det smelte på svak varme under stadig omrøring. Fyll 1 ts sjokolade i hvert hjerte. Klem hver hjerteform under slik at sjokoladen fyller ut kanten på hjertet. Settes i fryser til sjokoladen stivner. Fyll formen nesten helt opp til kanten med avkjølt karamell. Varm opp igjen sjokoladen om det trengs og fordel litt sjokolade i hver form som et lokk. Sett formen i fryseboksen til avkjøling. Vær forsiktig når du tar sjokoladehjertene utav formen slik at de ikke blir ødelagt. Oppbevares i en lukket boks i kjøleskapet med mellomleggpapir eller clingfilm i bunn.

Du kan selvfølgelig bruke andre former om ønskelig.

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s