Hvitløksbrød med mozzarella

Hvitløksbrød med mozzarella=den perfekte turmat

Dette trenger du

170 gram revet mozzarella fra pose. Jeg bruker kun Coop sin med null karb

70 gram mandelmel

70 gram sesammel

30 gram philadelphia

1ss bakepulver

1 egg pisket

kaldpresset olivenolje

Smeltet smør, 1 revet fedd hvitløk, 2 ts fersk eller tørket bladpersille til pensling

Mozzarella til topping

Fremgangsmåte

Ha mel, bakepulver, mozzarella og philadelphiaost i en bolle og kjør det på full effekt i mikroen i ca 40-50 sek. Rør godt om og varm det opp i ca 40 sek til. Osten skal være smeltet. Rør om til alt er blandet. Tilsett en klype salt og et pisket egg. Rør godt inn egget.

Ha litt olivenolje over deigen og kna den godt. Fordel deigen på et stekebrett med bakepapir og form den som et ovalt brød.

Skjær 6-8 snitt tvers over brødet som anvist på bildet under.

Pensle brødet med smeltet smør tilsatt hvitløk og persille. Pass på å pensle godt i mellom snittet på brødet og topp med mozzarella. Ha gjerne litt ekstra ost i snittet på brødet, da blir det ekstra digg! Spar gjerne litt av smøret til etterpensling.

La brødet heve i ca 5 min før du steker det midt i ovnen på over og undervarme på 175 grader i 12-15 min. Brødet er ferdig når det er gyllent.

La bødet hvile en liten stund før det pensles med resten av smørblandingen og du slafser det i deg.

Skal du ha brødet med deg ut på tur, anbefales det at det varmes opp enten på primus tilsatt litt smør i pannen, eller i aluminiumsfolie over leirbålet. Hjemme slenger du det bare kjapt i mikro eller i stekeovnen.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for inspirasjon til en sunn hverdag. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du tester ut oppskriftene min 🙂

Publisert av

2 kommentarer om “Hvitløksbrød med mozzarella

 1. Hvor mange porsjoner vil du si brødet tilsvarer, og går det an å si noe om næringsinnhold..? Inspirerende oppskrifter forresten, særlig for ei som er turentusiast 🙂

  Liker

  1. Hvor mange porsjoner kommer helt an på hvor mye hver enkelt spiser og hva man skal ha det til. Det er ikke er ikke et stort brød.
   Jeg går ut i fra at du tenker på hvor mange karb brødet inneholder når nevner næringsinnhold? Totalt inneholder brødet 14 karb😊 Du finner mye inspirasjon til turmat på Instagram min😉

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s