Rabarbrasyltetøy med jordbær og lime

Når det er sesong for rabarbra og norske jordbær, blir det en liten og hyggelig stund med null stress på kjøkken for å få godsakene på glass.
Så tilfredsstillende å hente opp et glass med hjemmelaget rabarbra-jordbærsyltetøy fra spiskammerset, med viten om at man har laget det selv åsså med rabarbra fra egen hage.
Jeg er så glad for alt min mormor har lært meg og at jeg fikk sitte på kjøkkenbenken og deltatt i fra jeg kunne gå. Hun har bla annet lært meg  gamle kunstner om hvordan safte, sylte og konservering av matmetoder. Takk mormor ❤️

Dette trenger du

Rabarbra
Ferske jordbær
Lime
Søtning.  Jeg foretrekker Finesse da det er søtest og har ingen bismak
Kanelstang
Stjerneanis
Xanthangum elle potetmel som tykningsmiddel
Potetmel er prebiotisk og er skikkelig tarmmat. Når potetmel kjøles ned til under 40 grader omdannes det til resistent stivelse. Det vil si at det ikke gir økt blodsukkerstigning. Husk å røre potetmel ut i litt vann før du har det oppi gryten.

Femgangsmåte

Kutt opp rabarbra og jordbær. Skyll rabarbra godt. Ha rabarbra og jordbær i en gryte og strø over sukker. Jeg smaker meg frem med søtning! La det koke opp og senk varmen. Tilsett en raus skvis fersk lime, kanelstang og noen stjerneanis. 
La syltetøyet koke på medium varme til det synker sammen. Tilsett xanthangum eller potetmel og la syltetøyet tykne under omrøring.
Smak til med mer søtning om nødvendig.

Ha syltetøyet over på rene og sterile glass med en gang det er ferdig. Oppbevares mørkt og kaldt.

Smaker fantastisk oppi yoghurt, på is, sammen med crumble, i pai, kake, på skiva, til ost osv osv 🙂

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for inspirasjon til en sunn hverdag. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du tester ut oppskriften min 🙂

Publisert av

2 kommentarer om “Rabarbrasyltetøy med jordbær og lime

  1. Tusen takk for inspo!! Nå skal jeg plante rabarbra på hytta 🙂

    Vennlig hilsen Lise Røsok
    Sendt fra min iPhone

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s