Uimotståelig gode cornflakes

Cornflakes

Har du noen gang tenkt over at det går an å lage lavkarbo cornflakes? Disse er uimotståelig gode og forsvinner fort. De smaker bedre enn vanlige cornflakes og kan nytes sammen med mandelmelk, i salater, som snacks, som garnityr, kakepynt og mye mer.

Dette trenger du

100 gram kokosflak

2 stivpiskede eggehviter

1 ss finesse bakesukker

1 klype salt

Fremgangsmåte

Bland sammen kokosflak og finesse. Sørg for at alt er godt blandet. Stivpisk eggehviter smmen med en liten klype salt. Bland inn kokosflak i eggehviten og rør godt om til alle flak er dekket. Bre kokosflak utover et stekebrett med bakepapir. Pass på så de ikke klistrer seg for mye sammen.

Stekes midt i ovnen på 150 grader i ca 20 min. Ta ut brettet og rør godt om hvert 5 min under steketiden. Skru av ovnen etter 20 min, sett en tresleiv i døra og la cornflakes tørke helt under oppsyn.

Avkjøles helt før de oppbevares i en tett boks eller glass med lokk.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for inspirasjon til en sunn hverdag. Legg gjerne igjen en kommentar hvis du tester ut oppskriften min 🙂

Publisert av

2 kommentarer om “Uimotståelig gode cornflakes

  1. Hei.
    Er det korrekt temperatur? Jeg stekte de over og undervarme 175 grader 17 min og de ble rå. Jeg måtte øke til 25 minutter.

    Liker

    1. Hei det stemmer. Det er alltid indivinuelt fra komfyr til komfyr, og derfor brukes det ofte ca i oppskrifter. Poenget her er at de skal stå å tørke i ovnen til de blir helt tørre, som står i oppskrifen. Man kan ikke steke kokos blandet med eggehviter på høy temperatur, da svir de seg lett 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s