Saftig god dessert med LIBERTÉ yoghurt

Saftig god dessert

Jeg bare elsker en skikkelig god og enkel dessert som ikke krever halve dagen å lage, og som man kan slenge kjapt sammen når man får gjester eller når man har lyst på noe ekstra godt.

Hva er LIBERTÉ youghurt og hvordan lages den?

LIBERTÉ yoghurt er fyldig og glatt, laget med gresk yoghurtteknologi. Yoghurten syrnes med norsk melk med yoghurtkultur, deretter blir yoghurten konsentrert opp. Yoghurt som produseres på denne måten får en naturlig fyldig konsistens og et høyt proteininnhold. Man bruker opptil 3 liter melk for å lage 1 liter yoghurt i denne prosessen.

LIBERTÉ yoghurt lages av norsk melk som syrnes med yoghurtkultur, dette kalles også fermentering. Yoghurtkulturen består av de aktive melkesyrebakteriene Streptococcus termophilus og Lactobacillus delbrueckii subsp.bulgaricus. Under syrning utnytter disse melkesyrebakteriene laktosen, også kalt melkesukker, som finnes naturlig i melken. Melkesyrebakteriene produserer melkesyre og aromastoffer som gir yoghurt den unike smaken.

Dette trenger du

1 boks LIBERTÉ Naturell Yoghurt. Kjøpes hos Obs, Mega, Extra, Prix, Meny

Blåbær

Fibersirup med karamellsmak. Kjøpes på helsekost

Karamelliserte nøtter

Karamelliserte nøtter

Forvarm en panne og tilsett ønsket mengde pekan, valnøtter eller mandler. Hell over 2-3 ss fibersirup med karamellsmak, litt vann og strø over en klype med havsalt. Rør om og la vesken fordampe. Avkjøl nøttene på et bakepapir. Brekk nøttene fra hverandre og grovhakk dem med en kniv.

Fremgangsmåte

Ha ønsket mengde yoghurt i et glass. Hell over fibersirup, strø over hakkede nøtter og blåbær.

Velbekomme og nyyyyyyt.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for inspirasjon til en sunnere hverdag 🙂

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s