Påskekake med en smak av aprikos og kokos

Påskekake med en smak av aprikos og kokos

Dette året ble det en anderledes påske for de aller fleste og da er det kjekt å kunne glede med god påskekake til kaffekosen, med eller uten avstand. Her har det blitt hagekaffe med avstand, bursdagsfeiring på lekeplassen og i solveggen. Vi får bare gjøre det beste utav situasjonen og kose oss så godt vi kan 🙂

Dette trenger du til sukkerbrød

5 egg

6 ss sukrinmelis

1 ss fibersirup blank eller mørk

5 ts johannesbrødkjernemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljepulver

40 gram finmalt mandelmel. Jeg bruker funksjonell Mat sitt

Fremgangsmåte

Pisk egg sammen med sukrin, fibersirup og vaniljeekstrakt til en luftig eggedosis. Tilsett mandelmel, bakepulver og sikt inn johanneskjernemel. Vend det forsiktig inn til alt er godt blandet. Ha røren i en smurt springform 20 cm med bakepapir i bunn. Stekes på 180 grader midt i ovnen på over og undervarme i ca 20 min. La kaken avkjøle på rist. Løsne kaken med en kniv langs kanten før du tar av kakeringen. Dynk kaken med litt eplemost, sukkerfri solo, appelsinjuice eller fløte.

Ønsker du å fylle kaken deler du den i to og har fyll i midten og oppå.

Fyll

Pisk ønsket mengde kremfløte sammen med sukrinmelis og tilsett 3-4 ss sukkerfritt aprikossyltetøy som du rører inn. Får du ikke tak i syltetøy uten sukker, bruker du Nora sitt med mer frukt mindre sukker 🙂

Oppskrift på farget kokos finner du under påske og tips.

Håper den smaker og forsatt God Påske 🙂 Ta vare på hverandre og stay safe!

Ps. Kaken smaker også nydelig med bringebær eller rabarbrasyltetøy.

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s