Whiskeynøtt med smak av klementin og røkt havsalt

Whiskeynøtt

Skikkelig voksen Julekonfekt med nøtter og et hint av klementin. Her er det bare til å glede seg til kaffekos, kosekveld med noe godt i glasset eller når friselsen blir for stor. De falt i god smak her i huset og en bit var ikke nok 🙂

Dette trenger du

200 g 86% sjokolade Freia Premium eller sukkerfri sjokolade

20 g meierismør

1/2 dl fløte

5 ss whiskey jeg har brukt Jameson

7 ss fibersirup gold eller etter smak

1 ts vaniljeekstrakt/pulver kjøpes på helsekost eller spesial butikker

1,5 dl hasselnøtter

1,5 dl pekannøtter

Saft av 1/2 klementin og finrevet skall av en klementin

Sukrin gold og røkt havsalt fra Maldon hvis du får tak i. Hvis ikke bruker du annet flaksalt.

Fremgangsmåte

Hakk nøtter halvgrovt i en foodprosessor, med en kjøtthammer eller kjevle. Ha sjokolade, smør, fløte, whiskey, vanilje og klementinsaft i en bolle. Smeltes i mikro på 60-90 sek eller i en gryte på medium varme under stadig omrøring. Tilsett fibersirup, revet skall av en klementin og rør godt om til en blank røre. Rør inn inn nøtter. Ha bakepapir i en form med mål 28×16, i en isboks som du kler med plastfilm, eller du kan forme folie til en avlang eller firkantet form. Bare husk å kle den med bakepapir eller plastfolie. Ha sjokoladen oppi og bre den jevnt utover med en slikkepott. Topp med sukrin gold og havsalt. Settes kaldt til sjokoladen har stivnet. Deles opp i firkanter og oppbevares kald i et tett glass eller boks med mellomleggspapir mellom lagene. Kos deg med julekonfekten og Riktig God Jul til deg og dine ❤

Egner seg godt som gave laget med kjærlighet ❤

Publisert av

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s